24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin katkılarıyla kutlandı..

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda, 100.yıla yakışacak bir programla kutlandı. Oratoryo, koro, halk oyunları, cimnastik ve sinevizyon gösterileri gerçekleştirilmiştir. Program okulumuz öğretmenleri  Semra ACAR, Yıldız AYDUK, Şengül Seçil ARSLAN, Gülşah COŞUN ve  ve öğrencilerimizin katkılarıyla hazırlanmıştır.

Okul broşürü hazırlanarak hem başarılarımızı hemde okulun sunduğu  tüm imkanlar öğrenci ve velilere sosyal ortamlarda sunulmuştur.

Ergenlik dönemi her insanın yaşadığı fiziksel ve ruhsal değişimlerin yoğun olduğu bir gelişim dönemidir. Ergenlikteki temel ruhsal farklılık, otoriteye başkaldırının ön plana çıkmasıdır. Özellikle 11-12 yaş civarında çocukta, anne, baba, öğretmen ve diğer otorite figürlerine karşı itiraz etme davranışında bir artış görülebilmektedir. Bu gibi tüm tepkiler aile içindeki her bir kişiyi ruhsal anlamda etkilemektedir.

Psikoterapist Fatih Pulat, kitabında ergenlik sorunlarında hiperaktifleşmeyen ebeveyn olmak konusundaki çalışmalarından hareketle, anne babaların, öğretmenlerin sık sordukları sorulara yanıtlar vermeye, ergenliğin farklı aşama ve özelliklerine dair farkındalık yaratmaya çalışıyor. Kitap yönetici ve öğretmenlerimizle birlikte incelenmiş, eğitimciler için bir yol gösterici niteliğinde olduğu görülmüştür.

Öğrencilerimizle meslek dersleri öğretmenleri eşliğinde Çigli Çarşı Cami ve K.Çiğli Emine Sultan Cami ziyaretinde bulunduk.Din görevlilerimiz öğrencilerimize din hizmetleri ve dini mekanlar hakkında bilgilendirme yaptılar. Okulumuz öğrencilerinden Batuhan Gökçek Cami'de namaz kıldırarak din hizmetleri konusunda öğrencilerimize örnek olmuştur.

2022-2023 yılı eğitim-öğretim dönemi ortaokul mezunlarımizi törenle uğurladık. Bundan sonraki eğitim hayatlarında hepsine başarılar diliyoruz.

Okulumuz ortaokul öğrencileri arasında şehrimin değerleri konulu komposizyon yarışması düzenlenmiştir. Derece alan öğrencilerimizin eserleri okul panomuzda sergilenmiştir.

YOĞUNLAŞTIRILMIŞ YABANCI DİL PROGRAMI KAPSAMINDA 5/A ve 5/B SINIFLARINA SENE SONU DEĞERLENDİRME SINAVI UYGULANDI.

31 Mayıs 2023 Çarşamba günü, Türkiye'de yoğunlaştırılmış yabancı dil eğitimi veren diğer imam hatip ortaokulları ile aynı günde, İngilizce dili yıl sonu kazanım testimizi uyguladık.

Sonuçlarımız veli ve öğrencilerimizle en kısa zamanda paylaşılacaktır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkışını ve Kurtuluş Mücadelesi'nin meşalesini yakışını kutladığımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız, Gamze KUZEYTEMİZ, İngilizce Öğretmeni Burcu GÜNGÖR,Felsefe Öğretmeni Bülent MİMTAŞ'ın hazırladığı programı ile ve Müzik Öğretmeni Seçil ARSLAN, Beden Eğitimi Öğretmeni Özlem UYAR KUTLUCAN'ın da katkılarıyla okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Okulumuz ve pansiyonumuzda öğrencilerimizin oynayabilmeleri için satranç, mangala, koridor, abolone ,gibi oyunlar temin edilip oynama alanlarımız oluşturulmuştur.
      Oyunların nasıl oynandığı ve kuralları hakkında bilgiler verilmiştir. Öğrencilerimiz tarafından bu oyunlar büyük ilgi görmüstür.
      Öğrencilerimiz ile birlikte Akıl ve Zeka Oyunları çalışmalarına devam etmekteyiz.

Okulumuz öğrencileri TCG gemisini ziyaret etmistir.

Emeği gecen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve  Çocuk Bayramı, bu alanda, hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğin cumhuriyet nesillerine, Ata'mızın verdiği önemi ifade etmektedir.

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Meltem GÜMÜŞ ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ayşe SOYLU'nun hazırlamış olduğu kutlama programı, Müzik Öğretmeni Seçil ARSLAN ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Güler BABAOĞLU'nun  da katkılarıyla coşku ile kutlandı.

5. sınıftan başlayarak 12. sınıf öğrencilerimiz de dahil olmak üzere okul geneli performans değerlendirme çalışması yapılmıştır.Sonuçlar Akademik Takip komisyonunca değerlendirilerek öğrenci ve velilerimizle paylaşılmıştır. Öğrencilerimizin eksik veya yetersiz olduğu konular komisyonca belirlenerek telafisi sağlanmaktadır.

Dost kitaplar/kitap dostları okuyan 7'ler projesi kapsamında her sınıf düzeyinde takımlar oluşturulmuş ve öğrencilerimizin yenilikçi düşünce çalışmaları yapmaları, eğitimde iyi örnekler oluşturmarı gibi çalışmalar yapılarak öğrencilerimizin aktif olarak eğitimin içinde yer almaları sağlanmıştır.