Ock

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi tarafından öğrencilerimize mektubu ve 1. dönem yarıyıl tatil hediyesi olarak öğrencilerimize verilmek üzere hazırlanan İzmir Çocuk dergisinin 2. sayısının QR kodu/linki paylaşılmıştır.

Dergi linki : https://izmir.meb.gov.tr/dosyalar/e-dergi/izmircocuk/2/

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri öğrencileri arası Genç Hatipler Hutbe Yarışması'nın İzmir 1. bölge finali 12/01/2024 tarihinde okulumuz koordinatörlüğünde Çiğli Çarşı Camii'nde gerçekleştirilmiştir.

Yarışmaya 13 Anadolu imam hatip lisesi öğrencisi katılmıştır. Birinci olan öğrenci Kemalpaşa Şehit Halil Kantarcı AİHL öğrencisi Abdülsamet AĞIRMAN, ikinci Karşıyaka İlhan Varank AİHL öğrencisi Emre GÜLFİDAN, üçüncü ise Bayraklı Şehit Eren Bülbül AİHL İbrahim DAĞ öğrencisi  olmuştur.

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin katkılarıyla kutlandı..

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda, 100.yıla yakışacak bir programla kutlandı. Oratoryo, koro, halk oyunları, cimnastik ve sinevizyon gösterileri gerçekleştirilmiştir. Program okulumuz öğretmenleri  Semra ACAR, Yıldız AYDUK, Şengül Seçil ARSLAN, Gülşah COŞUN ve  ve öğrencilerimizin katkılarıyla hazırlanmıştır.

Eyl

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı okulumuz öğretmenleri Şengül Seçil ARSLAN, Esra DOĞAN, Ayfer YAMAN ve Nezihe TAŞKIN ve öğrencilerimizin katkılarıyla gerçekleştirilmiştir. Programda Kur'an-ı Kerim Tilaveti, 15 Temmuz gecesi tiyatro gösterisi, sinevizyon ve semazen gösterisi sunulmuştur.  İlahi dinletisinde, öğretmenlerimiz Seçil ARSLAN ve Nezihe TAŞKIN'a TRT sanatçıları Ali Emre ARSLAN ve Tolga AKŞİT eşlik etmişlerdir.

2. dönem yaptığımız ŞÖK toplantıları ile Akademik başarıyı artırma çalışmalar; LGS ve YKS hazırlık çalıkmaları, DYK,etkili rehberlik planlama,Akademik Destek Programı konularında yıl boyunca yapılacak çalışmalar görüşülüp karara bağlandı

Okulumuz öğrencilerinin akademik,sosyal ve kültürel alanlarda elde ettiği başarılar ait ödüller,belgeler okulumuzda oluşturduğumuz okul köşesinde sergilenmektedir.

Okul broşürü hazırlanarak hem başarılarımızı hemde okulun sunduğu  tüm imkanlar öğrenci ve velilere sosyal ortamlarda sunulmuştur.

Ergenlik dönemi her insanın yaşadığı fiziksel ve ruhsal değişimlerin yoğun olduğu bir gelişim dönemidir. Ergenlikteki temel ruhsal farklılık, otoriteye başkaldırının ön plana çıkmasıdır. Özellikle 11-12 yaş civarında çocukta, anne, baba, öğretmen ve diğer otorite figürlerine karşı itiraz etme davranışında bir artış görülebilmektedir. Bu gibi tüm tepkiler aile içindeki her bir kişiyi ruhsal anlamda etkilemektedir.

Psikoterapist Fatih Pulat, kitabında ergenlik sorunlarında hiperaktifleşmeyen ebeveyn olmak konusundaki çalışmalarından hareketle, anne babaların, öğretmenlerin sık sordukları sorulara yanıtlar vermeye, ergenliğin farklı aşama ve özelliklerine dair farkındalık yaratmaya çalışıyor. Kitap yönetici ve öğretmenlerimizle birlikte incelenmiş, eğitimciler için bir yol gösterici niteliğinde olduğu görülmüştür.

Öğrencilerimizle meslek dersleri öğretmenleri eşliğinde Çigli Çarşı Cami ve K.Çiğli Emine Sultan Cami ziyaretinde bulunduk.Din görevlilerimiz öğrencilerimize din hizmetleri ve dini mekanlar hakkında bilgilendirme yaptılar. Okulumuz öğrencilerinden Batuhan Gökçek Cami'de namaz kıldırarak din hizmetleri konusunda öğrencilerimize örnek olmuştur.

2022-2023 yılı eğitim-öğretim dönemi ortaokul mezunlarımizi törenle uğurladık. Bundan sonraki eğitim hayatlarında hepsine başarılar diliyoruz.

Okulumuz ortaokul öğrencileri arasında şehrimin değerleri konulu komposizyon yarışması düzenlenmiştir. Derece alan öğrencilerimizin eserleri okul panomuzda sergilenmiştir.

YOĞUNLAŞTIRILMIŞ YABANCI DİL PROGRAMI KAPSAMINDA 5/A ve 5/B SINIFLARINA SENE SONU DEĞERLENDİRME SINAVI UYGULANDI.

31 Mayıs 2023 Çarşamba günü, Türkiye'de yoğunlaştırılmış yabancı dil eğitimi veren diğer imam hatip ortaokulları ile aynı günde, İngilizce dili yıl sonu kazanım testimizi uyguladık.

Sonuçlarımız veli ve öğrencilerimizle en kısa zamanda paylaşılacaktır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkışını ve Kurtuluş Mücadelesi'nin meşalesini yakışını kutladığımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız, Gamze KUZEYTEMİZ, İngilizce Öğretmeni Burcu GÜNGÖR,Felsefe Öğretmeni Bülent MİMTAŞ'ın hazırladığı programı ile ve Müzik Öğretmeni Seçil ARSLAN, Beden Eğitimi Öğretmeni Özlem UYAR KUTLUCAN'ın da katkılarıyla okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Okulumuz ve pansiyonumuzda öğrencilerimizin oynayabilmeleri için satranç, mangala, koridor, abolone ,gibi oyunlar temin edilip oynama alanlarımız oluşturulmuştur.
      Oyunların nasıl oynandığı ve kuralları hakkında bilgiler verilmiştir. Öğrencilerimiz tarafından bu oyunlar büyük ilgi görmüstür.
      Öğrencilerimiz ile birlikte Akıl ve Zeka Oyunları çalışmalarına devam etmekteyiz.